7.1 aardbeving in Christchurch

Vandaag midden in de nacht gewekt door een aardbeving met een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Het is een heerlijk gevoel zo’n aardbeving, alles beweegt en schommelt, net als na een avondje stappen met teveel drank. Toen ik in het donker naar buiten staarde om te zien wat er aan de hand was zag ik een grote ‘bliksem’ flits (er was geen wolkje aan de donkere hemel) en een grote knal, waarschijnlijk een ontploffend transformator huisje ergens. Vrijwel gelijkertijd viel de stroom overal uit, straatverlichting ging uit. Alles pikkedonker. Prachtig! 
Op het moment dat ik dit schrijf, een dag na de aardbeving, zijn er nog steeds naschokken te voelen. Om de paar uur of zo komt er wel een mini beving voorbij. Geinig gevoel. Pas nadat gisteren rond een uur of 11 ‘s ochtens de stroom weer was hersteld en ik internet op kon zag ik dat we een ‘Major’ (volgens Richter) aardbeving hadden gehad. Dat brengt schade met zich mee dus ben ik de stad eens in gegaan om wat foto’s te maken. Je maakt ten slotte niet dagelijks een aardbeving mee. 


























Meer foto’s hier en hier, meer nieuws hier en hier

3 thoughts on “7.1 aardbeving in Christchurch

  1. Ciel en ik dachten meteen; de universiteitsgebouwen moeten het zwaar hebben gehad. Goed om te horen dat met jou alles ok is.

  2. heerlijk gevoel….prachtig…???
    Vreemd commentaar.
    Ik hoop nu dat je zelf ook in de gaten hebt dat aardbevingen vreselijk zijn!

Leave a Reply